Rendang
Rendang
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor het vlees:
- 1 kg runderstoofvlees (zoals sukade of riblappen), in blokjes van 3 cm
- 2 el plantaardige olie
- Voor de kruidenpasta:
- 5 sjalotten, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 stengels citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
- 3 cm verse gember, geraspt
- 3 cm verse galanga (laos), geraspt
- 5 gedroogde rode chilipepers, geweekt en fijngehakt
- 1 tl kurkumapoeder
- Voor de saus:
- 400 ml kokosmelk
- 2 el tamarindepasta (of 1 el citroensap)
- 1 tl palmsuiker (of bruine suiker)
- 2 blaadjes daun salam (of laurierblad)
- 3 kaffir limoenblaadjes
- 1 kaneelstokje
- Zout naar smaak
- Voor garnering:
- Gebakken sjalotjes
- Verse koriander of peterselie
- Gestoomde rijst om erbij te serveren
Bereidingswijze:
- Kruidenpasta maken:
- Doe alle ingrediƫnten voor de kruidenpasta in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Voeg indien nodig een beetje water toe om te mengen.
- Vlees aanbakken:
- Verhit de olie in een grote braadpan of wok.
- Bak het runderstoofvlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Sausbasis bereiden:
- Voeg de kruidenpasta toe aan de pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot het aromatisch is.
- Roer de kokosmelk, tamarindepasta, palmsuiker, daun salam, kaffir limoenblaadjes en het kaneelstokje erdoor.
- Vlees toevoegen en sudderen:
- Doe het gebakken vlees terug in de pan en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag, dek af en laat 2-3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Laat de saus inkoken tot het bijna volledig is opgenomen en het vlees donkerbruin en zacht is.
- Serveren:
- Verwijder de kruiden (kaneelstokje, limoen- en salambladeren).
- Serveer de Rendang met gestoomde rijst en garneer met gebakken sjalotjes en koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email