Rilette van Zalm op Crostini

Rilette van Zalm op Crostini

Rilette van Zalm op Crostini

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de zalmrilette:

  • 200 g gerookte zalm (fijngesneden)
  • 100 g warmgerookte zalm (geplukt in stukjes)
  • 100 g roomkaas (zacht)
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel verse dille (fijngesneden)
  • Zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)

Voor de crostini:

  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout

Voor de garnering:

  • Verse dille
  • Citroenrasp
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

1. De crostini maken:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het stokbrood of ciabatta in dunne plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en een klein snufje zout.
  4. Bak de crostini 8-10 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze afkoelen.

2. De zalmrilette bereiden:

  1. Meng in een kom de roomkaas, crème fraîche, citroensap, citroenrasp en fijngehakte dille tot een glad mengsel.
  2. Voeg de gerookte zalm en warmgerookte zalm toe. Meng voorzichtig door elkaar zodat er nog wat structuur blijft.
  3. Breng de rilette op smaak met zout en versgemalen peper.

3. De crostini beleggen:

  1. Bestrijk de afgekoelde crostini royaal met de zalmrilette.
  2. Garneer met een beetje verse dille, wat extra citroenrasp en een draai van de peper.

4. Serveren:

  • Leg de crostini mooi op een serveerplank of bord en serveer direct als voorgerecht of luxe borrelhapje.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email