Risotto met Truffel en Parmezaan
Risotto met Truffel en Parmezaan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 300 g risottorijst (bijv. arborio)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 liter kippen- of groentebouillon, warm
- 100 ml droge witte wijn
- 50 g boter
- 100 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
- Truffelolie naar smaak
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verhit de helft van de boter in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze al roerend 2 minuten, totdat de korrels glanzen.
- Blus de rijst af met de witte wijn en laat het geheel zachtjes koken totdat de wijn volledig is opgenomen.
- Voeg een soeplepel warme bouillon toe en roer regelmatig totdat de bouillon door de rijst is opgenomen. Herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is, ongeveer 18-20 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer de resterende boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto.
- Voeg truffelolie naar smaak toe en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de risotto direct en garneer met de resterende Parmezaanse kaas en eventueel wat gehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email