Roggebrood met haring en appel
Roggebrood met haring en appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 4 sneetjes roggebrood
- 2 dubbele haringfilets, in stukjes gesneden
- 1 appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes of reepjes gesneden
- 1 eetlepel rode ui, fijngehakt
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
Voor de dressing:
- 2 eetlepels zure room
- 1 theelepel mierikswortel (optioneel)
- 1 theelepel citroensap
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Extra dille, voor decoratie
- Citroenschijfjes
Bereidingswijze:
1. Dressing maken
- Meng in een kommetje de zure room, mierikswortel (indien gebruikt), citroensap, zout en peper. Zet apart.
2. Appel en haring voorbereiden
- Snijd de appel in dunne plakjes of reepjes.
- Snijd de haring in hapklare stukjes.
3. Roggebrood beleggen
- Leg de sneetjes roggebrood op een serveerbord.
- Bestrijk elk sneetje met een dun laagje van de zure roomdressing.
- Verdeel de haringstukjes over de sneetjes, gevolgd door de appelreepjes.
4. Garneren
- Strooi de fijngehakte rode ui, kappertjes en dille over de haring en appel.
- Garneer met een klein takje dille en een partje citroen.
Serveren
- Serveer direct als voorgerecht of borrelhapje. Het gerecht kan zowel koud als op kamertemperatuur worden geserveerd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email