Rokerige Paprika-Tomatensoep
Rokerige Paprika-Tomatensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 3 rode paprika’s
- 5 rijpe tomaten
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel suiker (optioneel, voor balans)
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: crème fraîche, verse basilicum en croutons (optioneel)
Bereiding:
- Paprika’s roosteren:
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Rooster ze 20-25 minuten, tot de schil zwart begint te blakeren.
- Doe de geroosterde paprika’s in een kom, dek af met plasticfolie en laat ze 10 minuten stomen. Verwijder daarna de schil.
- Tomaten voorbereiden:
- Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze 30 seconden in kokend water.
- Spoel direct af met koud water en verwijder de schil.
- Snijd de tomaten in stukken.
- Soepbasis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de geroosterde paprika’s en tomaten toe en roer goed door.
- Bouillon toevoegen:
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich goed vermengen.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche, verse basilicum en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email