Romige Broccolisoep met Cheddar
Romige Broccolisoep met Cheddar
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g broccoli (in roosjes, stronk in stukjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 1 aardappel (in blokjes gesneden, voor binding)
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 100 g geraspte cheddar kaas
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en versgemalen peper
- 1 theelepel citroensap (optioneel)
Voor de garnering:
- Extra geraspte cheddar
- Verse peterselie (fijngesneden)
- Krokante croutons
Bereidingswijze
1. De soepbasis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
2. De groenten koken:
- Voeg de broccoli en blokjes aardappel toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
3. De soep pureren:
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
- Roer de slagroom en de geraspte cheddar kaas door de soep tot de kaas volledig gesmolten is.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap voor extra frisheid.
4. Serveren:
- Schep de romige broccolisoep in kommen.
- Garneer met extra geraspte cheddar, krokante croutons en fijngehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email