Romige Knoflooksoep met Geroosterde Amandelen
Romige Knoflooksoep met Geroosterde Amandelen
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 bollen knoflook (ongeveer 16 teentjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 eetlepels olijfolie
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
- 50 g amandelen (ongezouten, geschaafd of gehakt)
- 1 eetlepel boter
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 1 eetlepel citroensap
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze
1. Knoflook roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bovenkant van de knoflookbollen af zodat de teentjes bloot komen te liggen. Besprenkel met een beetje olijfolie en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Rooster de knoflook 30-35 minuten in de oven tot de teentjes zacht en goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en knijp de geroosterde knoflook uit de velletjes.
2. De soepbasis maken:
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 5-6 minuten tot hij zacht en glazig is.
- Voeg de geroosterde knoflook toe en bak kort mee. Voeg de tijm en de bouillon toe.
- Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
3. De soep pureren en afwerken:
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige textuur.
- Giet de slagroom erbij en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
- Laat de soep nog 2-3 minuten zachtjes opwarmen (niet laten koken).
4. De amandelen roosteren:
- Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig om aanbranden te voorkomen.
5. Serveren:
- Schep de knoflooksoep in kommen of diepe borden.
- Garneer met de geroosterde amandelen, verse peterselie en een klein scheutje olijfolie voor een mooie afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email