Rood Fruit Crumble
Rood Fruit Crumble
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de vulling:
- 300 g gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel maizena
- 1 theelepel citroensap
Voor de crumble topping:
- 100 g bloem
- 50 g havermout (optioneel)
- 75 g koude boter (in blokjes gesneden)
- 75 g suiker (kristalsuiker of lichtbruine basterdsuiker)
- 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
- Snufje zout
Voor serveren:
- Vanille-ijs of slagroom
Bereidingswijze:
1. De fruitvulling maken:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom het rode fruit met suiker, maizena en citroensap. De maizena zorgt ervoor dat het vocht van het fruit iets indikt tijdens het bakken.
- Schep het fruitmengsel in een ovenschaal of verdeel het over kleine individuele ovenschaaltjes.
2. De crumble topping bereiden:
- Meng de bloem, suiker, havermout (indien gebruikt), vanille-extract en een snufje zout in een kom.
- Voeg de koude blokjes boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel. Je krijgt een grof, kruimelig deeg.
- Verdeel de crumble gelijkmatig over het fruit in de ovenschaal.
3. De crumble bakken:
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de crumble 25-30 minuten, totdat de topping goudbruin en krokant is en het fruit begint te bubbelen.
- Haal de schaal uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen voor het serveren.
4. Serveren:
- Serveer de warme crumble met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom voor een perfecte combinatie van warme en koude smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email