Rookvleesrolletjes gevuld met roomkaas en rucola
Rookvleesrolletjes gevuld met roomkaas en rucola
Ingrediënten voor 4 personen:
- 12 plakjes rookvlees
- 100 g roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
- 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
- 1 theelepel mosterd
- 1 handje rucola
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse bieslook, voor decoratie
- Zwarte peper, voor een finishing touch
Bereidingswijze:
1. Roomkaasvulling maken
- Meng de roomkaas met de fijngehakte bieslook, mosterd, zout en peper in een kom. Roer tot een gladde en smeuïge massa.
2. Rolletjes vullen
- Leg een plakje rookvlees op een werkblad.
- Bestrijk het plakje met een dun laagje van het roomkaasmengsel.
- Leg een paar blaadjes rucola in het midden van het plakje rookvlees.
- Rol het plakje stevig op tot een rolletje.
3. Serveren
- Plaats de rolletjes op een serveerschaal.
- Garneer met een beetje verse bieslook en een snufje zwarte peper voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email