Rookvleesrolletjes met Mosterdsaus
Rookvleesrolletjes met Mosterdsaus
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
Voor de rolletjes:
- 12 plakjes rookvlees
- 6 augurken (kleine maat, gehalveerd)
- 50 g roomkaas (naturel of met kruiden)
Voor de mosterdsaus:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel citroensap
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
- Verse bieslook of peterselie
- Optioneel: een snufje paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Mosterdsaus maken
- Meng in een kom de mayonaise, grove mosterd, honing, citroensap, zout en peper.
- Roer goed door tot een gladde saus. Zet apart in de koelkast.
2. Rolletjes maken
- Bestrijk elk plakje rookvlees met een dun laagje roomkaas.
- Leg een halve augurk aan het uiteinde van het plakje rookvlees.
- Rol het rookvlees strak om de augurk heen. Zet vast met een cocktailprikker.
3. Serveren
- Schik de rookvleesrolletjes op een mooie schaal.
- Besprenkel de rolletjes licht met de mosterdsaus of serveer de saus apart in een klein schaaltje.
- Garneer met een takje peterselie of wat fijngehakte bieslook. Optioneel kun je een snufje paprikapoeder over de rolletjes strooien voor kleur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email