Roze Bietensoep met Geitenkaas en Dille
Roze Bietensoep met Geitenkaas en Dille
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g gekookte rode bieten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 1 el olijfolie
- 100 g zachte geitenkaas
- Verse dille voor garnering
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.
- Snijd de gekookte rode bieten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Bak alles 2-3 minuten.
- Giet de groentebouillon erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen en verkruimel de geitenkaas erover. Garneer met verse dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email