Rozemarijn-Honing Panna Cotta met Pruimencompote
Rozemarijn-Honing Panna Cotta met Pruimencompote
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Panna Cotta:
- 400 ml slagroom
- 100 ml volle melk
- 3 el honing (meer naar smaak)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 gelatineblaadjes of 1,5 tl agar-agar (voor een vegetarische versie)
- 1 tl vanille-extract
Voor de Pruimencompote:
- 4 rijpe pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
- 3 el suiker
- 1 el citroensap
- 1 el water
- 1/2 tl kaneel (optioneel)
Voor de Garnering:
- Verse takjes rozemarijn
- Honing, voor extra drizzling
Bereidingswijze
- Panna Cotta Basis Maken
- Week de gelatineblaadjes in koud water (indien agar-agar wordt gebruikt, sla deze stap over).
- Verwarm de slagroom, melk, honing en rozemarijntakjes in een steelpan op laag vuur. Laat het mengsel 5-10 minuten trekken, zonder het te laten koken. Haal de rozemarijntakjes eruit.
- Voeg de uitgeknepen gelatine toe (of agar-agar, volgens verpakking) en roer goed tot opgelost. Voeg het vanille-extract toe.
- Afkoelen en Opstijven
- Giet het mengsel in glaasjes of vormpjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
- Pruimencompote Bereiden
- Doe de pruimen, suiker, citroensap, water en kaneel in een pan. Kook dit op laag vuur gedurende 10-15 minuten tot de pruimen zacht zijn en de compote licht ingedikt is. Laat afkoelen.
- Serveren
- Lepel de pruimencompote over de opgestijfde panna cotta. Garneer met een takje rozemarijn en een drizzel honing. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email