Rum Swizzle
Rum Swizzle
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml donkere rum
- 25 ml vers ananassap
- 25 ml vers sinaasappelsap
- 10 ml grenadine
- 10 ml limoensap
- 2 scheutjes Angostura bitters
- Crushed ijs
- 1 ananaspartje, limoenschijfje en een takje verse munt (ter garnering)
Bereiding
- Mixen:
- Vul een shaker of mengglas met crushed ijs.
- Voeg de donkere rum, ananassap, sinaasappelsap, limoensap en grenadine toe.
- Schud of roer krachtig om alles goed te mengen.
- Glas vullen:
- Vul een hoog glas (bijvoorbeeld een Collins-glas) volledig met crushed ijs.
- Giet het gemixte drankje over het ijs.
- Afmaken met bitters:
- Voeg 2 scheutjes Angostura bitters toe aan de bovenkant van de cocktail voor een extra kick en kleurcontrast.
- Garneren:
- Garneer met een partje ananas, een schijfje limoen en een takje verse munt voor een tropische uitstraling.