Runderstoofsoep
Runderstoofsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g rundvlees (bijv. sukadelappen of riblappen), in blokjes gesneden
- 2 wortelen, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 liter runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
Bereiding:
- Voorbereiden van het vlees:
- Bestrooi de rundvleesblokjes met zout, peper en bloem.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote soeppan en bak de blokjes vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Aromatische basis maken:
- Voeg de resterende olijfolie toe aan dezelfde pan.
- Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
- Roer de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor en bak 1 minuut mee.
- Soepbasis maken:
- Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe.
- Doe het vlees terug in de pan samen met het laurierblad en de tijm.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees mals is.
- Groenten toevoegen:
- Voeg de wortelen, bleekselderij en aardappelen toe aan de pan.
- Laat nog 20-30 minuten koken tot de groenten zacht zijn.
- Afmaken:
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verwijder het laurierblad voor het serveren.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
- Serveer met een stuk knapperig brood of een sneetje roggebrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email