Saffraan-Venkelsoep
Saffraan-Venkelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 middelgrote venkelknollen, in dunne plakjes gesneden
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml room (of plantaardige room)
- 1/2 theelepel saffraandraadjes
- 1 eetlepel olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Garnering:
- Geroosterde venkelzaadjes
- Verse dille of venkeltoppen
- Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
- Voorbereiden van de venkel:
- Snijd de venkelknollen in dunne plakjes en houd wat venkeltoppen apart voor garnering.
- Saffraan weken:
- Laat de saffraandraadjes weken in een klein kommetje met 2 eetlepels warme bouillon. Zet apart.
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de gesneden venkel toe en bak 5 minuten mee.
- Soepbasis koken:
- Voeg de groentebouillon toe aan de pan, samen met het saffraanwater.
- Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de venkel zacht is.
- Pureren en afwerken:
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Roer de room door de soep en verwarm nog even door zonder te laten koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde venkelzaadjes, verse dille of venkeltoppen, en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email