Salade met Geroosterde Pastinaak en Appel
Salade met Geroosterde Pastinaak en Appel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
- 1 grote appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes
- 100 g veldsla of rucola
- 50 g walnoten, geroosterd
- 50 g feta of geitenkaas, verkruimeld
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el mosterd
- 1 el appelazijn of citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Pastinaak roosteren:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de blokjes pastinaak met 1 eetlepel olijfolie, een snufje zout en peper.
- Spreid ze uit op een bakplaat en rooster ze 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Laat iets afkoelen.
- Dressing maken:
- Meng in een kommetje de olijfolie, honing, mosterd en appelazijn. Breng op smaak met zout en peper en klop goed door.
- Samenstellen van de salade:
- Verdeel de veldsla of rucola over een grote schaal of individuele borden.
- Leg de geroosterde pastinaak, plakjes appel en geroosterde walnoten erop.
- Verkruimel de feta of geitenkaas over de salade.
- Afwerking:
- Besprenkel de salade met de honing-mosterdvinaigrette vlak voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email