Salade met geroosterde spruitjes, spekjes en granaatappel
Salade met geroosterde spruitjes, spekjes en granaatappel
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g spruitjes
- 100 g spekreepjes
- 1 granaatappel (of 100 g granaatappelpitjes)
- 50 g walnoten, licht geroosterd
- 75 g veldsla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel honing
- Zout en peper, naar smaak
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel honing
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
- Spruitjes voorbereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes, snijd ze doormidden en leg ze op een bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, honing, zout en peper. Meng goed.
- Rooster de spruitjes 20-25 minuten in de oven, tot ze goudbruin en licht gekarameliseerd zijn.
- Spekjes bakken
- Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie tot ze knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Dressing maken
- Klop in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen
- Meng in een grote schaal de veldsla met de geroosterde spruitjes en spekjes.
- Voeg de granaatappelpitjes en geroosterde walnoten toe.
- Besprenkel met de dressing en meng voorzichtig.
- Serveren
- Serveer direct, eventueel gegarneerd met extra granaatappelpitjes en walnoten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email