Salade van Bloemkoolroosjes en Groene Kruiden
Salade van Bloemkoolroosjes en Groene Kruiden
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 kleine bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
- 1 handje verse peterselie, fijngehakt
- 1 handje verse munt, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 50 g geroosterde amandelsnippers (optioneel)
Voor de dressing:
- 4 el Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl honing
- 1 tl Dijonmosterd
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de bloemkool:
- Blancheer de bloemkoolroosjes kort in kokend gezouten water (ongeveer 2-3 minuten). Spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
- Dressing maken:
- Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop tot een gladde dressing.
- Samenstellen van de salade:
- Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom.
- Voeg de fijngehakte peterselie, munt en lente-uitjes toe. Meng goed door elkaar.
- Giet de dressing over de salade en schep alles voorzichtig om, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
- Afwerking:
- Strooi de geroosterde amandelsnippers over de salade voor een extra crunch.
- Serveer direct of laat de smaken even intrekken in de koelkast.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email