Salade van Lente-erwten en Feta
Salade van Lente-erwten en Feta
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 200 g verse of diepvries doperwten
- 100 g feta, verkruimeld
- 1 handje verse muntblaadjes, fijngehakt
- 1 lente-ui, in dunne ringetjes
- 50 g rucola of veldsla
- 1 el pijnboompitten, geroosterd (optioneel)
Voor de dressing:
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl honing
- 1 tl Dijonmosterd
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de doperwten:
- Kook de doperwten 2-3 minuten in licht gezouten kokend water, zodat ze beetgaar blijven.
- Spoel ze direct af met koud water om het kookproces te stoppen en behoud de heldergroene kleur. Laat goed uitlekken.
- Dressing maken:
- Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop goed door tot een gladde dressing.
- Salade samenstellen:
- Verdeel de rucola of veldsla over een serveerschaal.
- Voeg de doperwten, feta, lente-ui en fijngehakte munt toe.
- Besprenkel de salade met de dressing en schep alles voorzichtig om.
- Afwerking:
- Garneer met geroosterde pijnboompitten voor extra crunch (optioneel).
- Serveer direct als voorgerecht of licht bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email