Sazerac
Sazerac
Ingrediënten voor 1 cocktail:
- 50 ml rye whiskey (roggewhiskey) of cognac
- 10 ml absint (of pastis als alternatief)
- 1 suikerklontje
- 2-3 druppels Angostura bitters
- IJsblokjes
- 1 citroenschil (ter garnering)
Bereiding
- Absint-rinse:
- Spoel een kort glas (tumbler) met een scheutje absint en draai het glas zodat de binnenkant volledig bedekt wordt.
- Giet het overtollige absint eruit.
- Suiker en bitters mengen:
- Plaats het suikerklontje in een mengglas.
- Voeg 2-3 druppels Angostura bitters toe en een klein scheutje water.
- Gebruik een muddler om het suikerklontje te kneuzen en te laten oplossen.
- Whiskey toevoegen:
- Voeg de rye whiskey toe aan het mengglas.
- Vul met ijsblokjes en roer voorzichtig om de drank te koelen.
- Uitschenken:
- Zeef de cocktail in het voorbereide glas zonder ijs (straight up).
- Garneren:
- Snijd een stukje citroenschil en knijp het boven het glas uit om de oliën vrij te laten komen.
- Wrijf de schil langs de rand van het glas en plaats het in of op de rand van het glas.