Selderijsoep met groene appel
Selderijsoep met groene appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 grote bos bleekselderij, in stukjes gesneden (circa 400 g)
- 1 groene appel (zoals Granny Smith), geschild en in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie of boter
- 100 ml room of kookroom (optioneel, voor extra romigheid)
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie of selderijblad, voor garnering
Bereidingswijze:
- Groenten voorbereiden
- Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze glazig zijn.
- Voeg de bleekselderij en aardappelblokjes toe en bak ze kort mee, zodat de smaken vrijkomen.
- Bouillon toevoegen
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen en bleekselderij zacht zijn.
- Groene appel toevoegen
- Voeg de stukjes groene appel toe en kook nog eens 5 minuten mee. Dit geeft een frisse twist aan de soep.
- Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de room toe (optioneel) en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog even door, maar laat deze niet koken.
- Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met een paar dunne plakjes groene appel, een takje verse peterselie of selderijblad.
- Serveer met een stukje knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email