Semifreddo met Amandelen
Semifreddo met Amandelen
Ingrediƫnten voor 6-8 personen:
Voor de semifreddo:
- 300 ml slagroom
- 4 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
- 150 g suiker
- 100 g geroosterde amandelen, grof gehakt
- 1 theelepel vanille-extract
Voor garnering:
- 50 g geroosterde amandelen, fijngehakt
- Honing of karamelsaus (optioneel)
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurig zijn. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
- Bekleed een cakevorm met plasticfolie, zodat de semifreddo makkelijk uit de vorm gehaald kan worden.
2. Room kloppen
- Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken en zet in de koelkast.
3. Eidooiermengsel maken
- Klop in een hittebestendige kom de eidooiers met de suiker en vanille-extract tot een bleek en romig mengsel.
- Zet de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel licht en luchtig is. Laat afkoelen.
4. Eiwitten kloppen
- Klop de eiwitten in een aparte kom tot stijve pieken.
5. Alles samenvoegen
- Spatel voorzichtig de afgekoelde eidooiermix door de opgeklopte slagroom.
- Voeg de gehakte amandelen toe en spatel het geheel voorzichtig door elkaar.
- Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten door het mengsel. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
6. Invriezen
- Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 6 uur invriezen (bij voorkeur een nacht).
7. Serveren
- Haal de semifreddo uit de vorm en verwijder de plasticfolie.
- Snijd in plakken en garneer met extra gehakte amandelen en een druppel honing of karamelsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email