Shakshuka met feta en pitabrood
Shakshuka met feta en pitabrood
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de shakshuka:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel chilivlokken (optioneel)
- 800 g tomatenblokjes (uit blik)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 4-6 eieren
- 100 g feta, verkruimeld
- Zout en peper, naar smaak
Voor serveren:
- 4 pitabroodjes, warm
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse koriander (optioneel)
Bereidingswijze:
1. De tomatensaus maken
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en paprika toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Voeg de knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak nog 1 minuut.
2. Tomaten toevoegen
- Roer de tomatenblokjes en tomatenpuree door de pan. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de saus 10-15 minuten sudderen op laag vuur tot deze iets ingedikt is.
3. Eieren pocheren
- Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek de eieren voorzichtig in de kuiltjes.
- Dek de pan af en laat de eieren 5-7 minuten pocheren, tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht.
4. Garneren
- Strooi de verkruimelde feta over de shakshuka.
- Garneer met verse peterselie en eventueel koriander.
5. Serveren
- Serveer de shakshuka direct vanuit de pan, samen met warm pitabrood om in de saus te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email