Spaanse chorizosoep met kikkererwten
Spaanse chorizosoep met kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 150 g chorizo, in plakjes
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 750 ml kippen- of groentebouillon
- 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel, voor extra pit)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse peterselie, fijngehakt
- Crème fraîche of een scheutje olijfolie (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de chorizo toe en bak deze tot de plakjes licht krokant zijn. Haal de chorizo uit de pan en zet apart.
2. Groenten bakken
- Voeg de ui en knoflook toe aan het bakvet van de chorizo en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de rode paprika toe en bak deze een paar minuten mee.
3. Bouillon en tomaten toevoegen
- Voeg het gerookte paprikapoeder en de chilivlokken toe en roer goed door.
- Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
4. Kikkererwten en chorizo toevoegen
- Voeg de kikkererwten en de gebakken chorizo toe aan de soep.
- Laat nog 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
- Voeg eventueel een lepel crème fraîche toe voor een romige touch of een scheutje olijfolie voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email