Spareribs met Barbecuesaus
Spareribs met Barbecuesaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de spareribs:
- 1,5 kg spareribs
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
Voor de barbecuesaus:
- 150 ml ketchup
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel voor wat pit)
Bereiding:
1. Spareribs voorbereiden:
- Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs voor een malser resultaat (dit kun je voorzichtig met een mes en keukenpapier doen).
- Bestrooi de ribs met zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Wrijf de kruiden goed in het vlees.
2. Barbecuesaus maken:
- Meng de ketchup, bruine suiker, honing, appelciderazijn, Worcestershiresaus, mosterd, gerookt paprikapoeder, knoflook en chilivlokken in een steelpan.
- Breng de saus aan de kook en laat deze 5-7 minuten op laag vuur indikken. Roer regelmatig door. Zet apart.
3. Spareribs garen:
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Leg de spareribs op een bakplaat en dek ze strak af met aluminiumfolie.
- Gaar de ribs 2 tot 2,5 uur in de oven, tot het vlees zacht is en bijna van het bot valt.
4. Grillen en glaceren:
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C of zet de grillstand aan.
- Bestrijk de ribs royaal met de barbecuesaus en plaats ze terug in de oven (zonder folie).
- Gril de spareribs nog 10-15 minuten, terwijl je ze halverwege nogmaals bestrijkt met saus, tot ze glanzend en gekaramelliseerd zijn.
5. Serveren:
- Snijd de spareribs in porties en serveer met extra barbecuesaus aan de kant.
- Lekker met krokante aardappelwedges en een frisse koolsalade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email