Spicy Pompoen-Chili Bonensoep
Spicy Pompoen-Chili Bonensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g pompoen (geschild en in blokjes)
- 1 blik zwarte bonen (400 g, uitgelekt)
- 1 blik maïs (200 g, uitgelekt)
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 500 ml groentebouillon
- 1-2 rode pepers (afhankelijk van hoe pittig je het wilt)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: Verse koriander, limoenpartjes, en zure room als topping.
Bereiding
- Bereid de basis
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de specerijen toe
- Voeg de komijnpoeder, gerookte paprikapoeder en fijngesneden rode peper toe.
- Bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Pompoen en tomaten
- Voeg de pompoenblokjes en de tomatenblokjes toe. Roer goed door.
- Koken en pruttelen
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is.
- Pureer (gedeeltelijk)
- Pureer ongeveer de helft van de soep met een staafmixer voor een dikke textuur, maar laat wat pompoenstukjes heel.
- Bonen en maïs
- Voeg de zwarte bonen en maïs toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen, zodat alles goed warm is.
- Afmaken en serveren
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel extra chili voor meer pit.
- Serveer met verse koriander, een partje limoen en een schepje zure room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email