Spinazie en Feta Driehoekjes
Spinazie en Feta Driehoekjes
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 6 vellen filodeeg (ontdooid)
- 150 g verse spinazie
- 100 g feta, verkruimeld
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ei (losgeklopt, voor bestrijken)
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- Snufje zout
- Snufje versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze
1. Vulling maken
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurt.
- Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Laat afkoelen.
- Druk overtollig vocht uit de spinazie en hak fijn.
- Meng de spinazie in een kom met de feta, nootmuskaat, zout en peper.
2. Filodeeg voorbereiden
- Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drie stroken.
- Bestrijk de stroken licht met het losgeklopte ei om ze soepel te houden.
3. Driehoekjes vouwen
- Leg een klein lepeltje van de vulling aan één uiteinde van een strook filodeeg.
- Vouw het deeg over de vulling heen in een driehoekige vorm. Blijf de driehoek omvouwen tot het hele strookje op is.
- Herhaal dit proces met de rest van het deeg en de vulling.
4. Driehoekjes bakken
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de driehoekjes op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
- Bestrooi met sesamzaadjes, indien gewenst.
- Bak de driehoekjes 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
5. Serveren
- Serveer de driehoekjes warm of op kamertemperatuur. Perfect met een frisse yoghurtdip!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email