Spinazie-Feta Pakketjes in Filodeeg
Spinazie-Feta Pakketjes in Filodeeg
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 g verse spinazie
- 150 g feta kaas, verkruimeld
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- 8 vellen filodeeg
- Olijfolie (om de filodeegvellen in te smeren)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Laat het mengsel afkoelen en druk overtollig vocht eruit.
- Meng de spinazie met de verkruimelde feta, het losgeklopte ei, oregano, zout en peper.
- Leg een vel filodeeg op een schoon oppervlak en bestrijk het met olijfolie. Leg er nog een vel filodeeg bovenop en bestrijk opnieuw.
- Schep een lepel van het spinazie-feta mengsel op het midden van het filodeeg en vouw het dicht tot een pakketje.
- Leg de pakketjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met olijfolie.
- Bak in de oven gedurende 20-25 minuten of tot de pakketjes goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer warm als voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email