Spinazietaart met feta
Spinazietaart met feta
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg (optioneel, of gebruik kant-en-klare bladerdeeg):
- 250 g bloem
- 125 g koude boter, in blokjes
- 1 ei
- 1-2 eetlepels koud water
- 1 theelepel zout
Voor de vulling:
- 500 g verse spinazie (of 300 g diepvries, ontdooid en goed uitgelekt)
- 200 g feta, verkruimeld
- 3 eieren
- 100 ml slagroom
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel nootmuskaat
- Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Deeg maken (indien nodig)
- Meng de bloem, boter en zout in een kom en wrijf het met je vingers tot een kruimelig mengsel.
- Voeg het ei en een eetlepel koud water toe en kneed kort tot een deeg. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Deeg voorbereiden
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik.
- Bekleed een ingevette taartvorm (ca. 24 cm) met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
3. Vulling maken
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de spinazie in delen toe en bak tot deze is geslonken. Laat goed uitlekken en druk overtollig vocht eruit.
- Meng in een kom de eieren, slagroom, nootmuskaat, zout en peper. Voeg de spinazie en 150 g feta toe en meng goed.
4. Taart samenstellen
- Giet de vulling in de taartvorm. Bestrooi met de resterende feta.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig.
5. Serveren
- Laat de spinazietaart enkele minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse salade.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email