Stoofpot van rundvlees met wintergroenten
Stoofpot van rundvlees met wintergroenten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 800 g runderstoofvlees, in blokjes
- 3 grote wortels, geschild en in stukken gesneden
- 3 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, gesneden
- 2 uien, grof gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 ml runderbouillon
- 250 ml rode wijn (optioneel)
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 el tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie voor bakken
- Verse peterselie voor garnering
Instructies
- Voorbereiding: Verhit een grote stoofpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olijfolie toe.
- Vlees aanbakken: Kruid het runderstoofvlees met zout en peper. Bak de blokjes in de hete pan tot ze aan alle kanten bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
- Groenten sauteren: Voeg de uien, wortels en bleekselderij toe aan de pan en bak ze 5 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Samenvoegen: Doe het vlees terug in de pan. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Giet de rode wijn erbij en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de alcohol is verdampt.
- Stoofpot maken: Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de stoofpot 2 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
- Aardappelen toevoegen: Voeg na 1,5 uur de aardappelen toe en laat nog 30 minuten sudderen tot ze gaar zijn.
- Serveren: Haal de laurierblaadjes eruit, proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kommen, gegarneerd met verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email