Stoofvlees met Bier en Wintergroenten
Stoofvlees met Bier en Wintergroenten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 800 g rundvlees (stoofvlees, in blokjes gesneden)
- 2 grote uien, in halve ringen
- 2 wortelen, in grove stukken
- 2 pastinaken, in grove stukken
- 500 g aardappelen, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter of olijfolie
- 500 ml donker bier (bijvoorbeeld een dubbel of stout)
- 200 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 eetlepels bruine suiker (of appelstroop)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie (voor garnering)
Bereiding:
- Stoofvlees aanbraden:
- Bestrooi de blokjes rundvlees met bloem, zout en peper.
- Verhit de boter of olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Bak het vlees in delen aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- Groenten fruiten:
- Voeg de uien toe aan dezelfde pan en bak ze 5 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Blussen met bier:
- Leg het vlees terug in de pan en giet het bier erbij. Roer goed om de aanbaksels los te maken.
- Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes, tijm en bruine suiker toe. Breng aan de kook.
- Langzaam stoven:
- Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 tot 3 uur zachtjes stoven. Roer af en toe door.
- Wintergroenten toevoegen:
- Voeg na 1,5 uur de wortelen, pastinaak en aardappelen toe aan de pan. Laat alles nog 1 uur zachtjes verder garen, tot het vlees en de groenten botermals zijn.
- Serveren:
- Haal de laurierblaadjes en tijm uit de pan.
- Breng het stoofvlees op smaak met extra zout en peper indien nodig.
- Garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood of aardappelpuree.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email