Tagliata di Manzo met Rucola en Parmezaan
Tagliata di Manzo met Rucola en Parmezaan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 entrecotes of ribeye steaks (ongeveer 200-250 g per stuk)
- 2 handjes verse rucola
- 50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel balsamico-glazuur of -azijn
- 1 teentje knoflook (geplet)
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Optioneel: een snufje grof zeezout (afwerking)
Bereidingswijze
1. Het vlees voorbereiden:
- Haal de steaks minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- Bestrooi het vlees royaal met zout en versgemalen zwarte peper.
2. De steaks bakken:
- Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
- Wrijf het teentje knoflook kort in de pan voor extra smaak.
- Leg de steaks in de hete pan en bak ze 2-3 minuten per kant voor een mooi medium-rare resultaat. (Pas de baktijd aan naar jouw gewenste garing.)
- Haal het vlees uit de pan, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
3. Het vlees snijden:
- Snijd de steaks in dunne plakjes tegen de draad in voor extra malsheid.
4. Het gerecht opmaken:
- Verdeel de rucola over twee borden.
- Leg de plakjes steak bovenop de rucola.
- Bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas.
- Druppel extra vergine olijfolie en balsamico-glazuur over het gerecht.
- Voeg eventueel een snufje grof zeezout toe voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email