Tagliata di Manzo met Rucola en Parmezaan

Tagliata di Manzo met Rucola en Parmezaan

Tagliata di Manzo met Rucola en Parmezaan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 entrecotes of ribeye steaks (ongeveer 200-250 g per stuk)
  • 2 handjes verse rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-glazuur of -azijn
  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • Optioneel: een snufje grof zeezout (afwerking)

Bereidingswijze

1. Het vlees voorbereiden:

  1. Haal de steaks minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Bestrooi het vlees royaal met zout en versgemalen zwarte peper.

2. De steaks bakken:

  1. Verhit een grillpan of koekenpan op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
  2. Wrijf het teentje knoflook kort in de pan voor extra smaak.
  3. Leg de steaks in de hete pan en bak ze 2-3 minuten per kant voor een mooi medium-rare resultaat. (Pas de baktijd aan naar jouw gewenste garing.)
  4. Haal het vlees uit de pan, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.

3. Het vlees snijden:

  1. Snijd de steaks in dunne plakjes tegen de draad in voor extra malsheid.

4. Het gerecht opmaken:

  1. Verdeel de rucola over twee borden.
  2. Leg de plakjes steak bovenop de rucola.
  3. Bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas.
  4. Druppel extra vergine olijfolie en balsamico-glazuur over het gerecht.
  5. Voeg eventueel een snufje grof zeezout toe voor extra smaak.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email