Tandoori Chicken
Tandoori Chicken
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de kip:
- 4 kipdijen of drumsticks
- 2 el citroensap
- 1 tl zout
- 1 tl rode chilipoeder (optioneel)
- Voor de marinade:
- 200 ml volle yoghurt
- 2 el citroensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el verse gember, geraspt
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl garam masala
- 1/2 tl paprikapoeder (voor kleur)
- 1 el plantaardige olie
- Zout naar smaak
- Voor garnering en serveren:
- Verse koriander, fijngehakt
- Citroenpartjes
- Naanbrood of basmatirijst
- Raita (yoghurtsaus met komkommer)
Bereidingswijze:
- Kip voorbereiden:
- Maak kleine inkepingen in de kipdelen zodat de marinade goed kan intrekken.
- Wrijf de kip in met citroensap, zout en chilipoeder. Laat 15 minuten staan.
- Marinade maken:
- Meng in een kom de yoghurt, citroensap, knoflook, gember, kurkuma, komijn, koriander, garam masala, paprikapoeder, olie en een snufje zout.
- Voeg de kip toe aan de marinade en zorg dat de stukken volledig bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur marineren (bij voorkeur een hele nacht in de koelkast).
- Kip grillen:
- Verwarm de oven voor op 200°C of bereid een grill of barbecue voor.
- Leg de gemarineerde kip op een met bakpapier beklede bakplaat of op de grill.
- Rooster de kip 20-25 minuten, draai halverwege om en bestrijk eventueel met wat extra marinade. Zorg ervoor dat de kip goudbruin en gaar is.
- Serveren:
- Garneer de Tandoori Chicken met verse koriander en serveer met citroenpartjes.
- Combineer met warm naanbrood, basmatirijst en een verfrissende raita.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email