Tartaar van venkel en appel met een yoghurtdressing
Tartaar van venkel en appel met een yoghurtdressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de tartaar:
- 1 venkelknol, fijngehakt
- 1 groene appel, in kleine blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel olijfolie
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- Zout en peper, naar smaak
Voor de yoghurtdressing:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
- Zout en peper, naar smaak
Voor de garnering:
- Venkelgroen of verse dille
- Geroosterde amandelschaafsel (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Tartaar voorbereiden
- Verwijder de harde kern van de venkelknol en snijd de rest in kleine blokjes. Houd een beetje venkelgroen apart voor garnering.
- Snijd de appel in kleine blokjes en meng direct met het citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Meng in een kom de venkel, appel, olijfolie, verse dille, zout en peper. Zet apart.
2. Yoghurtdressing maken
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, honing en mosterd.
- Breng op smaak met zout en peper.
3. Samenstellen
- Gebruik een serveerring om de tartaar op borden te vormen. Druk de venkel-appel-mix voorzichtig aan.
- Lepel een beetje yoghurtdressing rondom de tartaar of serveer apart in een klein schaaltje.
4. Garneren
- Garneer de tartaar met venkelgroen of verse dille en strooi er eventueel geroosterde amandelschaafsel overheen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email