Tartaartje met Kappertjes en Mosterdsaus

Tartaartje met Kappertjes en Mosterdsaus

Tartaartje met Kappertjes en Mosterdsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de tartaar:
    • 400 g hertenbiefstuk, fijngehakt
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 el kappertjes, fijngehakt
    • 1 el peterselie, fijngehakt
    • 1 tl Dijonmosterd
    • 1 el olijfolie
    • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Voor de mosterdsaus:
    • 2 el mayonaise
    • 1 el Dijonmosterd
    • 1 tl citroensap
    • 1 tl honing
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor serveren:
    • 4 sneetjes zuurdesembrood, licht geroosterd
    • Verse kruiden (zoals peterselie of dille) voor garnering
    • Extra kappertjes en olijfolie voor afwerking

Bereidingswijze:

  1. Tartaar voorbereiden:
    • Hak de hertenbiefstuk met een scherp mes fijn, maar zorg dat het structuur behoudt.
    • Meng het vlees met de fijngehakte sjalot, kappertjes, peterselie, Dijonmosterd, olijfolie, zout en peper.
    • Zet het mengsel in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  2. Mosterdsaus maken:
    • Meng de mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, honing, zout en peper in een kom. Roer goed door tot een gladde saus.
  3. Bord opmaken:
    • Gebruik een kookring om de tartaar in mooie porties op de borden te vormen.
    • Lepel een beetje mosterdsaus rond de tartaar.
    • Garneer de tartaar met extra kappertjes, een scheutje olijfolie en verse kruiden.
  4. Serveren:
    • Leg een sneetje geroosterd zuurdesembrood naast de tartaar.
    • Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.


Facebook

Threads

WhatsApp

Email