Tartaartje met Kappertjes en Mosterdsaus
Tartaartje met Kappertjes en Mosterdsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Voor de tartaar:
- 400 g hertenbiefstuk, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 el kappertjes, fijngehakt
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 tl Dijonmosterd
- 1 el olijfolie
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- Voor de mosterdsaus:
- 2 el mayonaise
- 1 el Dijonmosterd
- 1 tl citroensap
- 1 tl honing
- Zout en peper naar smaak
- Voor serveren:
- 4 sneetjes zuurdesembrood, licht geroosterd
- Verse kruiden (zoals peterselie of dille) voor garnering
- Extra kappertjes en olijfolie voor afwerking
Bereidingswijze:
- Tartaar voorbereiden:
- Hak de hertenbiefstuk met een scherp mes fijn, maar zorg dat het structuur behoudt.
- Meng het vlees met de fijngehakte sjalot, kappertjes, peterselie, Dijonmosterd, olijfolie, zout en peper.
- Zet het mengsel in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
- Mosterdsaus maken:
- Meng de mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, honing, zout en peper in een kom. Roer goed door tot een gladde saus.
- Bord opmaken:
- Gebruik een kookring om de tartaar in mooie porties op de borden te vormen.
- Lepel een beetje mosterdsaus rond de tartaar.
- Garneer de tartaar met extra kappertjes, een scheutje olijfolie en verse kruiden.
- Serveren:
- Leg een sneetje geroosterd zuurdesembrood naast de tartaar.
- Serveer direct en geniet van dit verfijnde voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email