Tempeh Saté Met Pittige Pindasaus en Gegrilde Groenten
Tempeh Saté Met Pittige Pindasaus en Gegrilde Groenten
Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g tempeh, in blokjes gesneden
- 2 el sojasaus
- 1 el ahornsiroop
- 1 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
Voor de Pindasaus:
- 200 ml kokosmelk
- 4 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 tl sambal (meer naar smaak)
- 1 tl limoen- of citroensap
Voor de Gegrilde Groenten:
- 1 courgette, in plakken
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Marineer de tempehblokjes in sojasaus, ahornsiroop, sesamolie en knoflook. Laat 30 minuten intrekken.
- Rijg de tempeh aan spiesen en grill ze tot goudbruin.
- Verhit de kokosmelk in een pan. Voeg pindakaas, sojasaus, sambal en limoensap toe en roer tot een gladde saus.
- Besprenkel de groenten met olijfolie, zout en peper. Grill ze tot zacht en licht gekarameliseerd.
- Serveer de tempeh saté met de pindasaus en de gegrilde groenten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email