Thaise Ananas-Kokossoep
Thaise Ananas-Kokossoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 500 ml groentebouillon
- 200 g verse ananas, in kleine stukjes
- 1 middelgrote wortel, in dunne reepjes
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 1 eetlepel rode currypasta
- 2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische variant)
- 1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
- Sap van 1 limoen
- 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel, naar smaak)
- Verse koriander en basilicum, voor garnering
- Optioneel: 200 g garnalen of stukjes kipfilet
Bereiding:
- Bouillonbasis maken:
- Breng de groentebouillon en kokosmelk aan de kook in een soeppan.
- Voeg het citroengras en de rode currypasta toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed vrijkomen.
- Groenten en ananas toevoegen:
- Voeg de wortel, paprika en ananasstukjes toe aan de pan.
- Laat 5-7 minuten zachtjes koken, totdat de groenten beetgaar zijn.
- Smaakmakers toevoegen:
- Roer de vissaus, palmsuiker en limoensap door de soep.
- Voeg de rode chilipeper toe voor extra pit (optioneel).
- Als je garnalen of kip toevoegt, laat deze 3-5 minuten meegaren in de soep totdat ze gaar zijn.
- Afwerken:
- Proef de soep en pas de smaak aan met extra vissaus, limoensap of suiker naar wens.
- Verwijder het citroengras voor het serveren.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en basilicum.
- Serveer met een partje limoen en eventueel gestoomde rijst erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email