Thaise Kokossoep met Kip (Tom Kha Gai)
Thaise Kokossoep met Kip (Tom Kha Gai)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml kippenbouillon
- 300 g kipfilet (in dunne reepjes gesneden)
- 200 g champignons (in plakjes)
- 1 stengel citroengras (gekneusd en in 3 stukken gesneden)
- 2 cm verse gember of galanga (in dunne plakjes)
- 3-4 kaffir limoenblaadjes (gekneusd)
- 2 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
- 2-3 rode pepers (in dunne ringetjes, naar smaak)
- 1 limoen (sap en extra partjes voor serveren)
- 1 bosje koriander (voor garnering)
- 1 eetlepel plantaardige olie
Bereidingswijze
1. De soepbasis maken:
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het gekneusde citroengras, de plakjes gember of galanga en de kaffir limoenblaadjes toe.
- Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes trekken zodat de smaken vrij kunnen komen.
2. De kokosmelk en kip toevoegen:
- Voeg de kokosmelk toe en roer voorzichtig door.
- Voeg de kipreepjes toe en laat ze 5-7 minuten zachtjes garen op laag vuur. De kip moet mals en gaar zijn.
3. De champignons en smaakmakers:
- Voeg de plakjes champignons toe en kook nog 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
- Breng de soep op smaak met vissaus, palmsuiker en limoensap. Proef en voeg eventueel extra limoensap of vissaus toe voor een perfecte balans tussen zout, zuur en zoet.
4. Serveren:
- Schep de soep in kommen en verwijder de stukjes citroengras en limoenblaadjes.
- Garneer met verse koriander, rode peperringetjes en partjes limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email