Thaise pompoensoep met rode curry
Thaise pompoensoep met rode curry
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 middelgrote wortel, geschild en in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel rode currypasta (pas aan naar smaak)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 500 ml groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 limoen, sap en rasp
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Verse koriander, grof gehakt
- Fijngehakte rode chili (optioneel, voor extra pit)
- Geroosterde pompoenpitten
Bereidingswijze:
1. Groenten voorbereiden
- Verhit de zonnebloemolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Roer de rode currypasta erdoor en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
2. Pompoen en wortel koken
- Voeg de pompoen- en wortelblokjes toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen en wortel zacht zijn.
3. Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
- Voeg de sojasaus, limoensap en -rasp toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, geroosterde pompoenpitten en eventueel wat rode chili voor extra pit.
- Serveer met een stuk knapperig brood of naan.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email