Thaise Zoetzure Soep
Thaise Zoetzure Soep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 750 ml kippenbouillon of groentebouillon
- 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt) of stukjes kipfilet
- 100 g champignons of shiitake, in plakjes
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 3 schijfjes galangawortel (of gember, als vervanging)
- 4 limoenblaadjes (kaffir lime), in grove stukken
- 2 eetlepels vissaus (of sojasaus voor een vegetarische optie)
- 2 eetlepels limoensap
- 1 eetlepel palmsuiker (of bruine suiker)
- 1-2 rode chilipepers, in dunne plakjes
- 1 tomaat, in partjes
- 100 g taugé of babyspinazie
- Verse koriander of basilicum, voor garnering
Bereiding:
- Bouillon aromatiseren:
- Breng de bouillon aan de kook in een grote soeppan.
- Voeg het citroengras, galangawortel en limoenblaadjes toe.
- Laat de bouillon 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich ontwikkelen.
- Smaken toevoegen:
- Voeg de vissaus, limoensap, palmsuiker en chilipepers toe aan de bouillon.
- Roer goed door en proef; pas de smaak aan met extra limoensap of suiker indien nodig.
- Soep vullen:
- Voeg de garnalen (of kip), champignons en tomaat toe aan de soep.
- Laat de garnalen 3-5 minuten koken tot ze roze en gaar zijn (of totdat de kip gaar is).
- Groenten toevoegen:
- Voeg de taugé of babyspinazie toe aan de soep en roer goed door.
- Laat nog 1 minuut koken.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander of basilicum.
- Serveer met een partje limoen voor extra frisheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email