Thom Kha Kai
Thom Kha Kai
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Kippenbouillon (500 ml)
- Kokosmelk (400 ml)
- Kipfilet (200 gram, in dunne plakjes gesneden)
- Citroengras (2 stengels, gekneusd en in stukken)
- Limoenblaadjes (5 blaadjes, scheur ze doormidden)
- Galanga (3-4 dunne plakjes, of verse gember als alternatief)
- Champignons (100 gram, in plakjes gesneden)
- Rode chilipeper (1-2, in dunne plakjes)
- Vissaus (2 eetlepels)
- Limoensap (van 1 limoen)
- Palm- of bruine suiker (1 theelepel)
- Verse koriander (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Verwarm de bouillon en kokosmelk: Doe de kippenbouillon en kokosmelk in een grote pan en breng op middelhoog vuur aan de kook.
- Voeg citroengras, galanga en limoenblaadjes toe: Voeg het gekneusde citroengras, de plakjes galanga (of gember) en de limoenblaadjes toe aan de soep. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen zodat de smaken vrij kunnen komen.
- Voeg kip en champignons toe: Voeg de plakjes kip en de champignons toe aan de soep en kook zachtjes tot de kip gaar is, ongeveer 5-7 minuten.
- Breng op smaak: Voeg de vissaus, limoensap, suiker en de in plakjes gesneden rode chilipeper toe. Proef de soep en pas de smaak aan naar wens.
-
Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander. Serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email