Tomaat-aardbeiensoep
Tomaat-aardbeiensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g rijpe tomaten (bij voorkeur vleestomaten)
- 300 g verse aardbeien
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
- Optioneel: geroosterde pijnboompitten of geitenkaas als topping
Bereiding:
- Voorbereiden van de groenten en fruit:
- Was de tomaten, aardbeien en paprika.
- Snijd de tomaten in grove stukken.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukken.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Blenden:
- Doe de tomaten, aardbeien, paprika en het teentje knoflook in een blender.
- Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe.
- Blend alles tot een gladde soep.
- Afstellen:
- Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg indien gewenst een beetje water toe om de soep dunner te maken.
- Koelen:
- Laat de soep minstens 1 uur in de koelkast staan voor een extra verfrissend effect.
- Serveren:
- Giet de soep in mooie kommen of glazen.
- Garneer met basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten of verkruimelde geitenkaas voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email