Tomaat-Courgettesoep met Pesto en Parmezaanse Kaas
Tomaat-Courgettesoep met Pesto en Parmezaanse Kaas
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 2 courgettes (in blokjes gesneden)
- 500 g rijpe tomaten (of 1 blik tomatenblokjes van 400 g)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper, naar smaak
- 2 eetlepels groene pesto
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
- Verse basilicum (voor garnering)
Bereiding:
- Basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui 3-4 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
- Courgette en tomaten toevoegen:
- Voeg de blokjes courgette toe en bak deze 5 minuten mee tot ze licht goudbruin worden.
- Doe de verse tomaten (of tomatenblokjes uit blik) en de oregano erbij.
- Bouillon toevoegen:
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, zodat de groenten zacht zijn en de smaken goed mengen.
- Pureren:
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
- Laat de soep iets grof voor textuur of maak deze helemaal glad, afhankelijk van je voorkeur.
- Op smaak brengen:
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen.
- Voeg een lepel groene pesto toe en maak af met geschaafde Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email