Tomaten-basilicumsoep
Tomaten-basilicumsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- Rijpe tomaten (1 kg, in stukken gesneden)
- Ui (1 middelgrote, fijngesneden)
- Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
- Groentebouillon (750 ml)
- Verse basilicum (een handvol, grof gehakt)
- Olijfolie (2 eetlepels)
- Tomatenpuree (1 eetlepel)
- Zout en peper (naar smaak)
- Room (optioneel, voor serveren)
Bereidingswijze:
- Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak ze op een middelhoog vuur tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
- Voeg de tomaten toe: Voeg de in stukken gesneden tomaten en tomatenpuree toe aan de pan. Laat het 5-10 minuten zachtjes koken, zodat de tomaten zacht worden en hun sappen vrijgeven.
- Bouillon toevoegen: Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg daarna de verse basilicum toe en meng goed door.
- Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak. Voor een extra romige soep kun je wat room toevoegen.
- Serveren: Serveer de tomaten-basilicumsoep warm, gegarneerd met wat verse basilicumblaadjes en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email