Tomaten-Kokossoep
Tomaten-Kokossoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 6 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember (2 cm), geraspt
- 750 ml groentebouillon
- 1 eetlepel rode currypasta (of meer naar smaak)
- 1 theelepel suiker (optioneel)
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Garnering: verse koriander, een scheutje kokosroom of een partje limoen
Bereiding:
- Aromatische basis maken:
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
- Tomaten toevoegen:
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, totdat ze zacht beginnen te worden.
- Specerijen toevoegen:
- Voeg de rode currypasta toe en roer goed door, zodat het mengsel volledig is opgenomen.
- Bouillon en kokosmelk toevoegen:
- Giet de groentebouillon en de kokosmelk erbij.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken.
- Pureren:
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Proef de soep en breng op smaak met zout, peper en eventueel een theelepel suiker om de smaken in balans te brengen.
- Serveren:
- Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosroom of een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email