Tomaten-Venkelsoep met Sinaasappel
Tomaten-Venkelsoep met Sinaasappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g rijpe tomaten, in stukken gesneden
- 1 venkelknol, in dunne plakjes (bewaar het groen voor garnering)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- Sap en rasp van 1 sinaasappel
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel suiker (optioneel, om de zuurtegraad van de tomaten in balans te brengen)
- Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
- Venkelgroen of verse dille
- Een dun plakje sinaasappel (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
- Roer de venkel en paprikapoeder door het mengsel en bak nog 5 minuten, totdat de venkel zachter begint te worden.
2. Tomaten en bouillon toevoegen
- Voeg de tomaten toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
3. Pureren
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe, roer goed door en breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje suiker.
4. Serveren
- Schep de soep in kommen en garneer met venkelgroen of dille.
- Voeg een plakje sinaasappel toe voor een decoratief en smaakvol accent.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email