Tomatensalade met Burrata
Tomatensalade met Burrata
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 500 g tomaten (verschillende kleuren en soorten, zoals cherrytomaatjes en vleestomaten)
- 2 bollen burrata
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- Verse basilicumblaadjes (ongeveer 10-15 blaadjes)
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Optioneel: een handje geroosterde pijnboompitten voor extra crunch
Bereidingswijze:
- Voorbereiden van de tomaten:
- Was de tomaten en snijd ze in plakjes, partjes of halve cherrytomaatjes, afhankelijk van de grootte.
- Verdeel de tomaten over een grote serveerschaal of individuele borden.
- Burrata toevoegen:
- Haal de burrata uit de verpakking en leg deze voorzichtig in het midden van de tomaten.
- Snijd de burrata licht in, zodat de romige binnenkant een beetje zichtbaar wordt.
- Afwerking:
- Besprenkel de tomaten en burrata met de olijfolie en balsamicoazijn.
- Strooi zout en versgemalen zwarte peper over de salade.
- Garneer met verse basilicumblaadjes en eventueel geroosterde pijnboompitten.
- Serveren:
- Serveer direct met wat knapperig brood om de romige burrata en sappen van de tomaten op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email