Tonijn Tataki op Wonton Crackers
Tonijn Tataki op Wonton Crackers
Ingrediƫnten voor 12 hapjes:
Voor de tonijn:
- 200 g verse tonijnfilet (sashimi-kwaliteit)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel limoensap
- 1 eetlepel sesamzaadjes (zwart of wit, of een mix)
Voor de wontoncrackers:
- 6 wontonvellen (doormidden gesneden tot driehoekjes)
- 2 eetlepels plantaardige olie (voor het frituren)
Voor garnering:
- 1 lente-ui, fijngehakt
- 1 eetlepel korianderblaadjes (optioneel)
- 1 theelepel zwarte sesamzaadjes (optioneel)
- 1 eetlepel sojasaus of ponzu (voor serveren)
Bereidingswijze
1. Tonijn voorbereiden
- Meng de sojasaus, sesamolie en limoensap in een kleine kom.
- Dep de tonijn droog met keukenpapier en wrijf in met de marinade. Laat 10 minuten rusten.
2. Tonijn bakken
- Verhit een pan op hoog vuur. Schroei de tonijn aan alle kanten kort (ongeveer 10-15 seconden per kant), zodat de buitenkant lichtbruin is en de binnenkant rauw blijft.
- Haal de tonijn uit de pan, rol hem door de sesamzaadjes en laat afkoelen. Snijd de tonijn in dunne plakjes.
3. Wontoncrackers maken
- Verhit de plantaardige olie in een kleine pan op middelhoog vuur.
- Frituur de wontonvellen in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi licht met zout.
4. Samenstellen
- Leg een plakje tonijn op elke wontoncracker.
- Garneer met wat lente-ui, korianderblaadjes en een snufje zwarte sesamzaadjes.
5. Serveren
- Schik de crackers op een schaal en serveer met een klein schaaltje sojasaus of ponzu om in te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email