Truffelrisottoballetjes Met Parmezaan
Truffelrisottoballetjes Met Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
- Voor de risottoballetjes:
- 200 g risottorijst (bijv. Arborio)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml groentebouillon
- 50 ml droge witte wijn
- 2 el truffelolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ei
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- Olie om te frituren
- Voor de Parmezaanse saus:
- 200 ml room
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Voor garnering:
- Geschaafde Parmezaanse kaas
- Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook)
Bereidingswijze:
- Risotto bereiden:
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glanzen.
- Blus af met de witte wijn en roer tot deze is opgenomen.
- Voeg de bouillon in kleine hoeveelheden toe, steeds roerend, totdat de risotto gaar en romig is (ongeveer 18-20 minuten).
- Roer de Parmezaanse kaas en truffelolie door de risotto. Laat volledig afkoelen.
- Risottoballetjes maken:
- Vorm kleine balletjes van de afgekoelde risotto.
- Rol de balletjes eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
- Verhit de olie in een pan of frituurpan tot 180°C en frituur de balletjes in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Parmezaanse saus maken:
- Verwarm de room in een kleine pan op laag vuur.
- Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze volledig is gesmolten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveren:
- Plaats de truffelrisottoballetjes op een serveerschaal.
- Serveer met de warme Parmezaanse saus in een klein schaaltje.
- Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email