Varkensmedaillons in Romige Champignon-Mosterdsaus
Varkensmedaillons in Romige Champignon-Mosterdsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de varkensmedaillons:
- 600 g varkenshaas (in dikke plakken gesneden, ca. 2-3 cm)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper, naar smaak
Voor de champignon-mosterdsaus:
- 250 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 100 ml witte wijn (optioneel, vervang met bouillon indien gewenst)
- 200 ml runder- of kippenbouillon
- Verse tijm of peterselie, gehakt (voor garnering)
Bereiding:
1. Varkensmedaillons bakken:
- Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Kruid de varkensmedaillons met zout en peper.
- Bak de medaillons aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte). Haal ze uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie om te rusten.
2. Champignon-mosterdsaus bereiden:
- In dezelfde pan voeg je eventueel nog wat extra boter toe.
- Fruit het sjalotje 2-3 minuten tot het zacht is. Voeg de knoflook en champignons toe en bak tot de champignons goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
- Blus af met de witte wijn (of bouillon) en schraap de aanbaksels los. Laat dit 2 minuten inkoken.
- Voeg de mosterd (zowel de grove als dijon) en de bouillon toe. Roer goed en laat het zachtjes pruttelen.
- Giet de kookroom erbij en laat de saus indikken tot een romige textuur (ongeveer 5 minuten).
3. Alles samenbrengen:
- Leg de varkensmedaillons terug in de pan, zodat ze in de saus kunnen opwarmen.
- Proef en breng de saus op smaak met zout en peper.
4. Serveren:
- Serveer de varkensmedaillons met de champignon-mosterdsaus.
- Garneer met verse tijm of peterselie.
- Lekker met romige aardappelpuree en knapperige sperziebonen of geroosterde wortelen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email